Arbeidsliv

Økt bruk av midlertidige ansettelser i akademia

I 2015 økte bruken av midlertidige ansettelser ved universiteter og høyskoler i Norge. Dette til tross for at det er et uttalt mål å redusere midlertidigheten i akademia- Kun 56 prosent av de ansatte ved høyskoler og universiteter har fast jobb.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er skuffende tall. Det viser at de tiltak man har foretatt ikke er tilstrekkelige. Det er vel den triste konklusjonen på dette, sier leder av Forskerforbundet Petter Aaslestad til Forskerforum.

Andelen ansatte forskere og undervisere uten fast kontrakt har økt fra 17,7 prosent til 18,5 prosent i 2015. Det er første gang på flere år at andelen midlertidig ansatte øker. Det kommer frem av tall som universitetene og høyskolene selv har rapportert inn til Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD), slriver Forskerforum.
Det er flest midlertidig ansatte ved universitetene – 21,3 prosent. De vitenskapelige høyskolene har 21 prosent midlertidige, mens de statlige høyskolene har 13,3 prosent.

Mange uten fast jobb

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS