Arbeidsliv

VERDSETTES LAVERE: 53 prosent av befolkningen mener at eldre arbeidstakere verdsettes lavere enn yngre, viser Helsepolitisk barometer 2018.

Økt diskriminering av eldre arbeidstakere

Negative holdninger til eldre arbeidstakere øker, viser flere undersøkelser. Praksisen med å tilby sluttpakker til seniorer kan være noe av forklaringen, mener tidligere leder for Statens seniorråd, Wenche Frogn Sellæg.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil at eldre arbeidstakere skal stå lenger i jobb, og Høyre gikk på sitt landsmøte inn for å fjerne den øvre aldersgrensen i arbeidsmiljøloven. Samtidig tyder flere undersøkelser på at det har blitt tøffere tider for seniorer i arbeidslivet.

Mer enn halvparten av befolkningen mener at eldre arbeidstakere verdsettes lavere enn yngre, og andelen som mener dette øker. Det går fram av Helsepolitisk barometer 2018, som ble lagt fram i forrige uke.

I 2017 var det 45 prosent som sa seg enige i at arbeidsgivere verdsetter arbeidstakere over 55 år lavere enn yngre arbeidstakere. I år har andelen som mener dette, økt til 53 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS