Arbeidsliv

Norsk olje og gass krever at ansatte på norsk sokkel viser moderasjon nok et år, tross i at stadig flere piler peker i riktig retning i bransjen.

Oljebransjen på bristepunktet

Oljebransjens hovedorganisasjon for arbeidsgivere nådde kun enighet i ett av tre parallelle oppgjør tirsdag kveld. Lederne på norsk sokkel varsler streik.

Publisert Sist oppdatert

Nedturen i oljesektoren har ført til flere år der oljebransjens ansatte har vært nødt til å akseptere langt sterkere moderasjon enn de har vært vant med.

Årets forhandlinger foregikk mellom Norsk olje og gass (NOG) på arbeidsgiversiden og arbeidstakerne i Industri Energi, Lederne og Safe. I år er det mellomoppgjør, og før forhandlingsstart sa Industri Energi og Safe fra seg streikeretten. Det gjorde ikke Lederne.

Under oppgjøret, som startet mandag og ble avsluttet på tirsdag kveld, tilbød arbeidsgiversiden et oppgjør tilsvarer en lønnsøkning på 12.500 kroner, pluss etterslep og andre mindre justeringer. I tillegg ble skift- og konferansetillegget foreslått økt med henholdsvis 0,50 og 1,50 krone. Norsk olje og gass bruker lønnsmatrisen for forpleining og boring som beregningsunderlag for det generelle tillegget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS