Arbeidsliv

Oljefusjon har gitt dårligere sikkerhet

De ansatte i Statoil opplever sikkerheten i Nordsjøen som dårligere etter fusjonen med Hydro. Det fremgår av en bok hvor sammenslåingen av de to norske oljeselskapene er evaluert.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har en rekke uhell og nestenulykker på Gullfaks skapt frykt for at sikkerheten er blitt dårligere, og senest for en uke siden oppsto det en farlig gasslekkasje på leteriggen Deep Sea Atlantic. Det skriver Aftenposten i en omtale av forskningsrapporten, som blir lagt frem på en pressekonferanse i Bergen torsdag 17 februar.

Rapporten konkluderer med at problemene skyldes en omfattende omorganisering i Nordsjøen i 2009. Etter den tid har de ansattes opplevelse av sikkerheten på arbeidsplassene falt med ti prosent. Tilliten har gått tilbake blant ansatte med bakgrunn fra begge de to opprinnelige selskapene.

Et problem er at de ansatte roterer oftere enn før mellom ulike plattformer, slik at team som kjenner hverandre og samarbeider godt, brytes opp. Et annet problem er at en del funksjoner er flyttet fra plattformene inn på land. Begge tiltakene gir i utgangspunktet bedre økonomikontroll, men går i følge de ansatte ut over både arbeidsklima og sikkerhet.

Powered by Labrador CMS