Arbeidsliv

Skal noen sies opp under prøvetid, må det skje før prøvetiden utløper.

Oppsigelse i prøvetid – hvilke frister gjelder?

En nyansatt er snart ferdig med prøvetiden på seks måneder. Arbeidsgiver er ikke fornøyd med hens prestasjoner, og vurderer oppsigelse. Men hvilke frister gjelder under prøvetid?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber som HR-ansvarlig i et mindre selskap. Vi har en ansatt som for tiden er i prøvetid. I arbeidsavtalen er det avtalt seks måneder prøvetid. Vedkommende ble ansatt i november 2023.

Vi har hatt opplæring og veiledning med vedkommende, men situasjonen per nå er at vedkommende hverken tilpasser seg arbeidet og heller ikke innretter seg etter opplæringen. Vi har hatt flere oppfølgingssamtaler med vedkommende med konkret tilbakemelding, men ingenting endrer seg.

Det er fremdeles noe tid igjen til prøvetiden utløper, men dersom det ikke bedrer seg, vurderer vi å si opp vedkommende. For at vi skal være innenfor fristen, når må oppsigelse gis?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS