Arbeidsliv

I kjølvannet av metoo-kampanjen har det dukket opp saker om seksuell trakassering på de fleste høyskoler og universiteter i Norge.

Over 100 metoo-saker i akademia

I forbindelse med metoo-kampanjen er over 100 saker om seksuell trakassering blitt kjent og registrert ved norske universiteter og høyskoler.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til disse sakene kommer en rekke uavklarte varsler fra studenter, skriver Khrono , som har ringt rundt til 21 universiteter og høyskoler. Opplysningene tidsskriftet har innhentet gjelder både nye og gamle saker, men nesten ingen av dem var offentlig kjent eller omtalt tidligere.

Universitetene i Tromsø, Bergen og Oslo samt NTNU har flest saker, mens NMBU på Ås og Høgskulen i Volda er de eneste lærestedene som ikke har registrert noen saker.

Leder Mats J. Beldo i Norsk studentorganisasjon (NSO) synes det er interessant å se forskjellen på de rapporterte tallene nå og i to undersøkelser gjennomført før metoo-kampanjen startet sist høst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS