Arbeidsliv

Spesielt høy økning var det blant mottakere under 30 år hvor rundt 500 flere personer sluttet å motta AAP enn forrige kvartal, tilsvarende en økning på 23 prosent.

Redusert arbeidsledighet gjør at færre starter å motta arbeidsavklaringspenger

Ved utgangen av september 2021 mottok 131.100 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette er en økning på 200 personer det siste kvartalet.

Publisert Sist oppdatert

3,8 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år var mottakere av AAP ved utgangen av september 2021. Dette er uforandret fra forrige kvartal.

– Antall mottakere har holdt seg ganske stabilt de siste 6 månedene. En reduksjon i ledigheten har resultert i at færre starter å motta AAP. Samtidig har muligheten til å ta ut AAP i en lenger periode under pandemien, medført at færre personer slutter å motta ytelsen.

– Fortsatt nedgang i ledigheten og stans i koronaforlengelsene av AAP vil bidra til reduksjon i antall mottakere de neste kvartalene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS