Arbeidsliv

ARBEIDSRELATERT AKTIVITET: Med en endring i folketrygdloven vil regjeringen presisere at sykmeldte arbeidstakere som hovedregel skal være i arbeidsrelatert aktivitet.

Regjeringen innskjerper arbeidslinja for sykmeldte

Regjeringen og Stortinget har endret folketrygdloven for å gjøre det tydeligere at ansatte har plikt til å prøve seg i jobb allerede fra første sykefraværsdag for å ha rett til sykepenger.

Publisert Sist oppdatert

At syke ansatte har plikt til å utføre tilrettelagt arbeid under sykefraværet er ikke nytt. Det er heller ikke nytt at denne medvirkningsplikten gjelder allerede fra første sykefraværsdag.

Likevel har Stortinget nå vedtatt en endring i folketrygdloven for å gjøre dette enda tydeligere, skriver HR-selskapet Simployer i en pressemelding.

– I begrunnelsen for endringen som nå er vedtatt i Stortinget, skriver departementet at de ønsker å presisere at sykmeldte arbeidstakere som hovedregel skal være i arbeidsrelatert aktivitet, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS