Arbeidsliv

Undervisningsnæringen har hatt en stor vekst i ledige stillinger i løpet av 3. kvartal 2021. Samtidig er det mange arbeidsløse, opplyser SSB.

Rekordmange ledige stillinger til tross for høy arbeidsledighet

Tallet på ledige stillinger har vært rekordhøyt i perioden april til og med september 2021. Samtidig er det mange arbeidsledige, ifølge SSB.

Publisert Sist oppdatert

Tallet på ledige stillinger gikk opp med 2.900 fra andre til tredje kvartal 2021. Det tilsvarer 96.200 ledige stillinger totalt i perioden mellom juli og september, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Tallet på ledige stillinger har vært rekordhøyt de to siste kvartalene, det høyeste i statistikkens historie, sier seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn Tonje Køber i SSB.

Tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viser at arbeidsledigheten går raskt ned, og er om lag på samme nivå som før pandemien startet. Det er likevel mange arbeidsledige, selv om arbeidsgiverne har mange ledige stillinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS