I dag feirer over 200.000 muslimer i Norge Eid Ul-fitr, som er festen etter fastemåneden ramadan.  Etter bønn klemmer alle hverandre og ønsker hverandre en god id-feiring.
I dag feirer over 200.000 muslimer i Norge Eid Ul-fitr, som er festen etter fastemåneden ramadan. Etter bønn klemmer alle hverandre og ønsker hverandre en god id-feiring.

Rett til permisjon ved religiøse høytider

En ansatt ønsker fri for å feire eid. Har vedkommende rett til det? Juristene svarer. 

Publisert

Spørsmål: Jeg har nettopp startet som HR-ansvarlig i et selskap og har fått et spørsmål fra en av våre ansatte angående fri som følge av religiøse høytider. 

Den 10. april starter eid-feiringen, og jeg har fått spørsmål om en ansatt som feirer eid kan ta fri som følge av feiringen. Hva er reglene for dette?

Svar: Arbeidstakere som har andre religiøse høytidsdager enn de offentlige helligdagene, har rett til permisjon. Dette fremgår av arbeidsmiljøloven § 12-15 og reguleres nærmere av trossamfunnsloven § 18.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS