Arbeidsliv

«Skole på byggeplass», rettet mot unge uten fullført VGS, er et tilbud Veidekke har etablert. Tilbudet gir utdanning innen bygg- og anleggsteknikk, og er etter LOs mening et eksempel på arbeidsmarkedstiltak som fungerer og som det trengs flere av.

Så viktig er utdanning for innpass i arbeidslivet: 43 prosent av de ledige har ikke fullført videregående

Den klart største gruppen arbeidsledige er de som ikke har fullført videregående, som kun har grunnskole eller som ikke har noen registrert formell utdanning i det hele tatt. Til sammen utgjør disse hele 43 prosent av dem som er registrert som arbeidssøkende hos Nav. Det vil LO gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

Omkring 15 prosent av de sysselsatte her i landet har kun har utdanning på grunnskolenivå – det tilsvarer rundt 405.000 mennesker av 2,7 millioner sysselsatte. Men ser vi på hvem som er arbeidsledige, eller som er registrert som arbeidssøkere hos Nav, så utgjør de som mangler videregående opplæring en mye større andel.

I siste statistikk fra Nav, så er den største gruppen ledige de som ikke har fullført videregående utdanning. 1 av 3 som har startet på, men ikke fullført videregående, er arbeidsledig. Legger vi til dem som kun har grunnskoleutdanning, samt de som heller ikke har tatt grunnskole og som ikke har noen formell utdanning å vise til i det hele tatt, blir andelen enda høyere.

Til sammen utgjør disse tre gruppene med manglende utdanning så mye som 43 prosent av alle registrerte arbeidsledige i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS