Arbeidsliv

Jernbanetopper samlet under åpningen av SJ Norges drift av sju linjer i Norge. F.v.: sjef i SJ Madeleine Raukas, styreleder Berit Kjøll i SJ Norge, administrerende direktør Sverre Høven i SJ Norge, samferdselsminister Knut Arild Hareide og jernbanedirektør Kirsti Slotsvik.

SJ skal bruke mindre på lønn enn Vy

I 2030 forventer SJ at lønnskostnadene til «kjørende personale» er 52,2 millioner kroner lavere enn hva Vy beregnet for 2021.

Publisert Sist oppdatert

I ti år fremover er det det svenske selskapet som har ansvar for all persontogtrafikk på de nordgående banene. Mandag kjørte det første togsettet drevet av SJ på Dovrebanen.

En vesentlig grunn til at SJs tilbud var lavere enn Vys, var at SJ regner med å bruke vesentlig mindre på lønn, skriver Klassekampen.

I 2030 har SJ regnet med 244,6 millioner kroner i utgifter til kjørende personale, som omfatter lokførere og konduktører. Vy regnet i sitt tilbud med å bruke 312,9 millioner det året.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS