Arbeidsliv

Slik (over)lever du med kollegaen fra helvete

Vi har alle en, eller har hatt en: En sjef eller kollega som gjør arbeidsdagen din grusom. Uansett problemet, så er det viktig for din egen overlevelse, velvære og ikke minst ytelse på jobben at du makter å takle både bøller, flørtere og smiskere.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske rekrutteringsselskapet Caterer har identifisert noen av arketypene du må se opp for på jobben. Noen av dem er nok gjenkjennelige også på våre breddegrader:

Svikeren/«The Backstabber»: Her risikerer du å bli rammet personlig sladder eller å skylden for alle problemene på jobben. Å ha en av disse på en arbeidsplass betyr at du trenger øyne i nakken.

Smiskeren: Disse skamløse oppmerksomhet-søkende streberne gjør atmosfæren ubehagelig. Den mest overbevisende kan også stjele de ettertraktede arbeidsoppgavene eller ta all ære fra dem som fortjener det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS