Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie samnen med hovedorganisasjonene i arbeidslivet. F.v.: Anne-Kari Bratten (administrerende direktør i Spekter), Vibeke Hammer Madsen (administrerende direktør i Virke ), Per Kristian Sundnes (KS), Ragnhild Lied (leder i Unio), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, Hans-Erik Skjæggerud (YS-forbundet Parat), Svein Oppegaard (direktør for arbeidslivspolitikk i NHO), Tor-Arne Solbakken (nestleder i LO), Curt Andre Lier (Akademikerne).

Slik skal innvandrere hurtigtransporteres inn i arbeidslivet

Regjeringen har lagt vekt på fortgang i uttransportering av "grunnløse" asylsøkere. Tirsdag ble sporet i motsatt retning lagt, gjennom et samarbeid med arbeidslivets sentrale aktører. Med det ble forslaget om lave lønninger til flyktninger skrotet.

Publisert Sist oppdatert

I dag signerte de sentrale partene i arbeidslivet, deriblant LO og NHO, en avtale som innebærer at det blir etablert det regjeringen kaller et «hurtigspor» inn i arbeidslivet for flyktninger som kan klare seg uten lange opplæringsløp.

Partene er blant annet enige om økt bruk av lønnstilskudd og ulike tilretteleggings- og oppfølgingsordninger på arbeidsplassene.

– Vi er svært fornøyd med at lavlønnssporet nå er begravd, og at det er enighet om at veien til integrering går gjennom kvalifisering og kompetanse, sier LOs 1. nestleder Tor-Arne Solbakken til egne nettsider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS