Arbeidsliv

FLERE NAV-OPPDRAG: – Vi har vunnet Nav-anbud og fått opp volumet på virksomheten, forteller Rannveig Helene Pedersen i Fretex Jobb og Oppfølging.

Stadig flere får jobb gjennom Fretex

1294 jobbsøkere kom ut i ordinært arbeid gjennom Fretex i fjor. Det er mer enn dobbelt så mange som året før, da antallet var 574.

Publisert Sist oppdatert

Fretex er Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift. Innsatsen for å få jobbsøkere ut i arbeid er mindre kjent enn gjenbruksaktiviteten til Fretex, men tallene for fjoråret viser at denne virksomheten øker i omfang.

De nesten 1300 jobbsøkerne som kom i ordinært arbeid gjennom Fretex i fjor, fikk jobb innen blant annet varehandel, helse, transport, kantine, barnehage, bygg og anlegg.

Vi har bedret resultatene gjennom Fretex-metoden.

Flere oppdrag for Nav

Den store økningen i jobbformidling fra 2016 til 2017 henger sammen med at det er blitt flere oppdrag for Nav, forteller Rannveig Helene Pedersen. Hun er leder for utvikling og innovasjon i Fretex Jobb og Oppfølging, et selskap i Fretex-konsernet som skal bidra til at mennesker med nedsatt arbeidsevne får og beholder arbeid.

– Nav bruker oss mer. Vi har vunnet anbud og fått opp volumet på virksomheten. Det har særlig vært en økning i vestlandsfylkene Hordaland og Sogn og Fjordane, der vi har vunnet anbud på oppfølgingstiltaket. Vi har også kontrakter på oppfølging i Buskerud, forteller Pedersen.

At tallet på arbeidssøkere som får jobb gjennom Fretex øker, skyldes også at kvaliteten på formidlingsarbeidet er blitt bedre, påpeker hun.

– Vi har bedret resultatene gjennom Fretex-metoden, som vi har jobbet systematisk med siden 2014.

IPS og supported employment

Velferd har tidligere skrevet om et prosjekt rettet mot unge i Hordaland, der Fretex har arbeidet etter metoden individuell jobbstøtte (IPS). Dette er en metode som har vist seg å få langt flere i jobb enn tradisjonelle arbeidsmarkedstiltak. Grunntanken i metoden er at arbeidssøkerne raskt skal ut på vanlige arbeidsplasser, med tett oppfølging.

Prosjektet i Hordaland er ikke det eneste der Fretex har jobbet etter IPS-prinsippene. IPS, og den beslektede metoden supported employment, ligger til grunn for måten Fretex jobber på over hele landet, forteller Pedersen.

Ny organisering

Fra januar i år har Fretex en ny organisering. Mens konsernet tidligere besto av fire regionale selskaper, er det nå organisert i tre selskaper etter virksomhetsområder. Et av de tre selskapene er Fretex Jobb og Oppfølging.

Omorganiseringen er et viktig bidrag til å heve kvaliteten på arbeidet Fretex gjør for å få folk ut i jobb, ifølge Pedersen.

– Fretex Jobb og Oppfølging er landsdekkende. Dermed får vi et godt samarbeid mellom ulike deler av landet og en felles metodikk i hele Fretex. Det sikrer god kvalitet på arbeidet, uavhengig av geografi, sier hun.

Velferd + DP

Powered by Labrador CMS