Arbeidsliv

– Det er for tidlig å si hvordan bruk av hjemmekontor vil påvirke arealbehovet i statlige kontorbygg, sier moderniseringsminister Nikolai Astrup, men han understreker at dette vurderes fortløpende. På bildet ser vi det som en gang var Y-blokka. Her skal det settes opp et nytt kontorbygg for regjeringsapparatet.

Staten sparte 1,5 milliarder i reisekostnader i fjor

Staten sparte milliardbeløp på mindre reising i fjor. Nå kan hjemmekontorbølgen bidra til at det nye regjeringskvartalet blir nedskalert.

Publisert Sist oppdatert

I fjor reduserte staten sine reisekostnader med rundt 50 prosent – fra 2,9 milliarder kroner i 2019 til 1,4 milliarder i fjor. Det viser tall Dagens Næringsliv har innhentet basert på statens foreløpige bevilgningsregnskap.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), tror ikke reiseaktiviteten kommer tilbake på samme nivå.

– Flere møter, seminarer og sammenkomster vil trolig gjennomføres digitalt. Dette vil spare oss for betydelige reisekostnader, både i offentlig og privat sektor, sier Astrup.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS