Arbeidsliv

Fra august til november ble det 16.000 færre arbeidsledige og 25.000 flere sysselsatte personer. Den største nedgangen i arbeidsledigheten skjedde blant menn.

Stor etterspørsel etter arbeidskraft

Tallet på ledige jobber går opp og arbeidsledigheten går ned, viser Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Etterspørselen etter arbeidskraft de siste månedene har vært høy. Fra august til november ble det registrert en vekst i antall jobber på 2,0 prosent. I samme periode gikk arbeidsledigheten ned fra 4,0 til 3,5 prosent.

Statistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at sesongjusterte tall for antall jobber økte med over 58.000 fra august til november. Den positive utviklingen i antall jobber startet i mai i fjor og fortsatte etter at samfunnet gradvis åpnet opp.

− De foreløpige tallene for desember viser det samme bildet, med en økning i antall jobber på 0,3 prosent, sier Tonje Køber, seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn i SSB, i en omtale av tallene på byråets nettsider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS