Arbeidsliv

Antallet helt ledige innen butikk- og salgsarbeid falt med 6000 personer, justert for normale sesongvariasjoner, i tillegg var det en liten nedgang i antall delvis ledige.

Stor nedgang i antall arbeidssøkere den siste måneden

– Effekten av de siste nasjonale lettelsene og gjenåpningen i Oslo blir først synlig neste måned, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av mai er det registrert 183.900 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 6,5 prosent av arbeidsstyrken. Justert for sesongvariasjoner falt antallet arbeidssøkere med 6300 fra april.

– Det har vært en stor nedgang i antallet arbeidssøkere den siste måneden, etter at smittevernstiltakene har blitt lettet på flere steder. Men effekten av de siste nasjonale lettelsene og gjenåpningen i Oslo blir synlig først neste måned, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

94.100 personer var registrert som helt ledige ved utgangen av mai, noe som utgjør 3,3 prosent av arbeidsstyrken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS