Arbeidsliv

Finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski, er ikke overbevist om at regjeringen vil benytte muligheten til å utbetale mindre i støtte til de største selskapene etter at Stortinget ga den fullmakt til dette da den nyeste krisepakken ble vedtatt tirsdag.

Store bedrifter kan få mindre i koronastøtte

De store bedriftene kan få mindre i koronastøtte etter at regjeringen fikk støtte i Stortinget til å redusere maksgrensen for støtte til de største bedriftene.

Publisert Sist oppdatert

Den siste krisepakken som ble vedtatt tirsdag har én viktig endring: Regjeringen har nå fullmakt til å senke maksgrensen for hvor mye penger de aller største selskapene kan få, skriver Klassekampen.

– I starten var alt veldig usikkert, og det preget oss litt. Nå ser vi at det er fornuftig å justere ned, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi til avisen.

Fullmakten gjør at regjeringen kan senke maksgrensen for støtte fra 80 til 50 millioner kroner i måneden. Det betyr at de aller største konsernene får opp til 5 millioner kroner mindre fra staten hver måned hvis regjeringen velger å bruke fullmakten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS