Arbeidsliv

Regjeringen vil ha forbud mot innleie fra bemanningsforetak på byggeplasser i Oslo, Viken og tidligere Vestfold.

Strid om innleieforbud i byggebransjen

Regjeringen vil forby innleie fra bemanningsforetak på byggeplasser i flere fylker. «Jæklig bra», jubler Fellesforbundet, mens NHO advarer om at forslaget vil ramme byggenæringen hardt.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen lanserer nå flere forslag til innstramminger i reglene for bruk av innleid arbeidskraft. Et av forslagene er et forbud mot innleie fra bemanningsforetak på byggeplasser i Oslo, Viken og tidligere Vestfold.

I tillegg foreslår regjeringen flere generelle endringer i innleiereglene i arbeidsmiljøloven som vil gjelde for alle virksomheter.

– Målet er et trygt arbeidsliv. Vi vil sørge for at arbeidsfolk får mer makt over hverdagen sin. Det gir oss et samfunn som er mer produktivt, mer konkurransedyktig og hvor det blir investert mer i de ansatte sin kompetanse, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS