Arbeidsliv

Til tross for koronalettelsene og med vinterferien for døren, er det fortsatt reiselivsbedrifter som i størst grad beskriver markedssituasjonen som dårlig og som opplever størst nedgang i inntektene.

Strømprisene demper bedriftenes opptur etter koronalettelser

NHOs medlemsbedrifter ser lysere på ting etter at de fleste koronarestriksjonen ble fjernet, men høye strømpriser er et skår i gleden.

Publisert Sist oppdatert

Andelen bedrifter som mener markedssituasjonen er god, økte fra 33 prosent i januar til 40 prosent i februar, ifølge en medlemsundersøkelse i februar. Nå sier 14 prosent at markedssituasjonen er dårlig, mot 24 prosent i januar.

Undersøkelsen viser samtidig at optimismen ikke er jevnt fordelt. Flere sektorer som har vært hardt rammet av pandemien, opplever fortsatt at markedssituasjonen er utfordrende.

Innen luftfart, reiseliv og transport er det flere som mener situasjonen er dårlig enn bra. Henholdsvis 43, 43 og 37 prosent av bedriftene i disse sektorene sier at markedssituasjonen er dårlig. Snaut 20 prosent synes den er bra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS