Arbeidsliv

Forsker Thomas von Brasch presenterte konjunkturtendensene for Norge under en pressekonferanse hos Statistisk sentralbyrå (SSB) i Oslo torsdag.

Svakeste vekst siden syttitallet

Arbeidsledigheten bikker under fire prosent først i 2020, tror SSB.

Publisert Sist oppdatert

Etter nesten tre år med nedgang har utviklingen i norsk økonomi snudd, og de aller fleste pilene peker nå i positiv retning. Det har så godt som alle prognoser og barometre vist så langt i år. Statistisk sentralbyrås prognoserapport «Økonomiske analyser», publisert torsdag formiddag, er den seneste som føyer seg inn i den rekken.

Der slås det fast at «Norge står overfor en moderat konjunkturoppgang». Noen av de positive impulsene som bidro til å snu utviklingen etter den voldsomme nedturen i oljeprisen de seneste årene, som kronekursen, finanspolitikken og utviklingen i boliginvesteringene, vil imidlertid ikke fortsette å gi like positive impulser i årene som kommer, mener byrået.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS