Arbeidsliv

Arbeidsgivers tilretteleggingsplikt fremgår av arbeidsmiljøloven § 4-6, og denne bestemmelsen påberopes i så å si alle sykefraværssaker. Den er derfor viktig å kjenne til, skriver advokatene Skarning og McIntyre i Advokatfirma Simonsen Vogt Wiig.

Synspunkt: Hvor langt må arbeidsgiver tilrettelegge for sykmeldt arbeidstaker?

Sykefraværet fortsetter å stige i Norge. Det bør bli tydeligere grenser for hvor lenge en arbeidsgiver må tilrettelegge for syke ansatte, skriver artikkelforfatterne.

Publisert Sist oppdatert

­Advokat (H) Nicolay Skarning, og senioradvokat Catriona Vågen McIntyre, er begge advokater i Advokatfirma Simonsen Vogt Wiig.

SYNSPUNKT. I en dom fra 2022 hadde bedriften tilrettelagt for utbrent arbeidstaker over en periode av hele 10 år. Er så lang tilrettelegging nødvendig? «Nei», viser rettspraksis.

De norske sykefraværsreglene har gitt Norge et kunstig høyt sykefravær gjennom mange år, med tilsvarende utstøtelse over til uføretrygd. De siste tallene fra NAV fra 30. november viser en økning til 6,7 prosent − en økning på to prosent fra kvartalet før − mens det har økt til 3,9 % i Sverige.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS