Arbeidsliv

Fjoråret ble tidenes beste år for både oppdrettere og fiskere. Verdien av den norske sjømateksporten ble på 91,6 milliarder kroner, viser tall fra Norges sjømatråd.

Tidenes sjømatrekord – eksportverdien opp 23 prosent

Prisekord og høy etterspørsel gjør 2016 til tidenes jubelår for norsk sjømatnæring. I fjor eksporterte Norge sjømat for 91,6 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er en økning på 17 milliarder kroner, eller 23 prosent fra rekordåret 2015, viser årsstatistikken fra Norges sjømatråd.

Hele 71 prosent av inntektene kommer fra oppdrettsnæringa. Til tross for at volumet gikk ned med 3,5 prosent, økte inntektene fra laks og ørret med 31 prosent.

– Vi forventer fortsatt prisvekst for laksen ut til konsument i flere europeiske land. Dette gjelder både for fersk naturell laks og for bearbeidede produkter som fryst og røkt laks, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS