Arbeidsliv

Unge ansatte mest stresset

Nesten hver femte unge arbeidstaker føler seg stresset, viser dansk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Ansatte under 35 år er de mest stressede, viser den danske undersøkelsen «Arbeidsmiljø og Helbred i Danmark 2016», der 35.000 sysselsatte har svart på spørsmål om arbeidsmiljø. Det skriver Berlingske.

Nesten hver femte ansatte mellom 18 og 34 år føler seg stresset ofte eller hele tiden.

For ansatte i alle aldre gjelder det hver syvende person.

Psykolog Malene Friis Andersen ved Det Nasjonale Forskningssenteret for Arbeidsmiljø i Danmark, mener at det skyldes stadiet de unge arbeidstakerne er på i livet.

– For mange er det snakk om deres første jobb, eller i det minste starten på et langt arbeidsliv. Det kan føre med seg en viss risiko for ubalanse mellom kravene på arbeidsplassen og hvilke ressurser de har tilgang på, sier hun.

– Samtidig er de på et sted hvor mange starter familie, og da kan det ligge en utfordring i å balansere privatlivet og arbeidslivet i en travel og hektisk hverdag.

Tidlig på banen

Friis Andersen mener at virksomhetene må være tidlig ute med å ta imot nyansatte på en god måte, og hjelpe dem å håndtere en stressende hverdag.

– Man må sikre at de får nødvendig opplæring og støtte fra kollegene og lederne sine. Sosial støtte er en av de viktigste forebyggende tiltakene mot stress.

Powered by Labrador CMS