Arbeidsliv

Rapporten, som følger arbeidsmarkedet og lønnsutviklingen fram til mai 2021, viser at de som ble hardest rammet var næringene overnattings- og serveringsvirksomhet.

Unge arbeidstakere i lavlønte yrker ble hardest rammet

Særlig hardt rammet var næringen overnattings- og serveringsvirksomhet, som er næringen med lavest gjennomsnittsalder, utdanningsnivå og lønnsnivå.

Publisert Sist oppdatert

Smitteverntiltakene som ble innført i mars i fjor førte til store endringer på arbeidsmarkedet. Næringene som ble hardest rammet hadde også mange unge arbeidstakere.

En ny rapport fra Statistisk sentralbyrå har sett på konsekvensene av de omfattende smitteverntiltakene som ble innført i mars 2020.

Rapporten, som følger arbeidsmarkedet og lønnsutviklingen fram til mai 2021, viser at de som ble hardest rammet var næringene overnattings- og serveringsvirksomhet, transport og lagring, personlig tjenesteyting, som blant annet omfatter kultur- og fritidsaktiviteter, og forretningsmessig tjenesteyting, der blant annet vakttjenester, reisebyråvirksomhet og arbeidskrafttjenester inngår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS