Arbeidsliv

Kan sjefen velge å 'ta ut' en hel avdeling i en nedbemanningsprosess?

Utvelgelseskrets nedbemanning: Hva bestemmer hvem som må gå?

En arbeidsgiver må nedbemanne, og kan tenke seg å 'ta en hel avdeling'. Hen spør: Er det slik at vi kan velge hvilken avdeling vi skal nedbemanne i, og står vi fritt til å velge hvem som skal nedbemannes?

Publisert Sist oppdatert

­Spørsmål: Vi har kommet i en situasjon hvor vi ser oss nødt til å redusere noen stillinger i selskapet som følge av dårlige resultater.

Vi ser at markedet fremover også vil være dårlig, så vi må sette i gang med noen tiltak raskt. Vi har for mange stillinger, og må i hvert fall redusere tre stillinger i virksomheten. Jeg har snakket med CFO som har analysert situasjonen, og det er for oss tydelig at en avdeling, som egentlig er et helt eget satsningsområde, går mye dårligere enn de andre. Er det slik at vi kan velge hvilken avdeling vi skal nedbemanne i, og står vi fritt til å velge hvem som skal nedbemannes?

Svar: Behovet for nedbemanningen kan skyldes ulike faktorer, inkludert økonomiske utfordringer, reorganisering av virksomheten, endringer i markedet, teknologiske endringer eller andre strategiske beslutninger. Poenget med nedbemanningen er å avhjelpe situasjonen, og hvordan nedbemanningen skal gjennomføres må vurderes i forlengelsen av dette.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS