Arbeidsliv

Intensivavdelingen på Ahus behandler koronapasienter som er i en kritisk situasjon. Legespesialist i anestesi og intensivmedisin, Christopher Orhagen, gjør her en hjerteundersøkelse på en pasient.

Vaksiner deg!

Intensivavdelingen på Ahus har behandlet flest dødssyke koronapasienter i landet. De som jobber der, har én oppfordring: Ta vaksinen hvis du ikke har gjort det.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skulle selvfølgelig ønske oss at en større del av befolkningen vaksinerte seg. Definitivt. Folk må ikke bare tenke på seg selv, man må tenke på alle rundt også, sier intensivsykepleier Sissel Marie Brun på Akershus universitetssykehus (Ahus).

Hun behandler de aller hardest rammede koronapasientene og viser NTB inn på rommet hvor de ligger i kunstig koma, koblet til respirator. Pasientene er så syke at de har svikt i flere organer. De må ha hjelp til å puste, og så godt som alt annet.

Døgnet rundt, til enhver tid, blir de passet på av minst én sykepleier hver. Mange av dem kommer aldri ut av sykehuset i live.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS