Arbeidsliv

'Noe skjedde' på julebordet. Hva er prosedyrene for håndtering av varsler.

Varsler-sak fra julebordet

«Noe skjedde» under julebordet. Hva er de grunnleggende prinsipper ved saksbehandling av en varslingssak? Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er leder for en virksomhet og mottok nylig et varsel fra en av mine ansatte om en hendelse som fant sted under vårt julebord. Jeg er usikker på hvordan jeg skal håndtere denne situasjonen på en korrekt og hensynsfull måte. Kan dere gi en innføring i hvilke prinsipper som bør følges ved undersøkelsen av varselet.

Svar: Først og fremst er det fint at dere stiller spørsmål om hvordan dere på en lovmessig måte skal håndtere varsel, ettersom lovens krav til saksbehandling av varsler er lite detaljert. Grunnleggende krav til saksbehandlingen vil derfor være styrende.

Alle arbeidsplasser med minst fem ansatte skal ha rutiner for håndtering av varsler, og håndteringen skal ta utgangspunkt i disse. Dersom dere ikke har slike retningslinjer, bør det utarbeides snarlig. Arbeidstilsynets hjemmesider kan i så fall være et lurt sted å starte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS