Arbeidsliv

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum besøkte verftet Kimek en solfylt dag i juli som del av sin valgkampturné i før valget i høst. Det er mørkere skyer på himmelen når han tirsdag tar turen nord som finansminister.

Verftsindustrien i Finnmark venter oppsigelser som følge av sanksjoner

Flere hundre arbeidsplasser helt nordøst i Norges kan forsvinne som følge av sanksjonene mot Russland, advarer verftsansatte, LO og ordføreren i Sør-Varanger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi står hundre prosent bak sanksjonene mot Russland, men når det rammer både kunder, banker og leverandører, så vil det lamme oss, sier Rainer Ingebrigtsen, klubbleder for Fellesforbundets medlemmer på Kimek, til Fri Fagbevegelse.

Verftet i Kirkenes har mellom 70 og 80 prosent av sin inntekt fra vedlikehold og opprustning av russiske båter. Ingebrigtsen etterlyser en hjelpepakke lik den som næringslivet fikk i forbindelse med koronapandemien.

– Vi har aldri hatt problemer med at russiske kunder betaler for seg, men med sanksjoner mot russiske banker, vil vi ikke få betalt. Da kan vi heller ikke ta på oss jobber, understreker klubblederen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS