Arbeidsliv

INTERESSANT FORSLAG: Forslaget fra Sysselsettingsutvalgets ekspertgruppe om innføring av helsejustert lønn kan være et mulig tiltak for å øke uføres arbeidsdeltakelse, mener Heidi Nordby Lunde fra Høyre.

– Vi trenger nye tiltak for å få flere uføre i jobb

Heidi Nordby Lunde fra Høyre og Lise Christoffersen fra Arbeiderpartiet konstaterer begge at målet om å få flere uføre i jobb ikke er nådd. Men de har ulikt syn på hva som bør gjøres.

Publisert Sist oppdatert

Uførereformen fra 2015 skulle få uføre til å jobbe mer, men slik har det ikke gått, fortalte Velferd.no i forrige uke. Etter at uførereformen trådte i kraft har arbeidsdeltakelsen stått på stedet hvil, realinntekten har gått ned og avhengigheten av trygdeytelser har økt, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Statistikken viser også at tallet på uføre har økt de siste årene, og at andelen uføre i befolkningen har nådd et rekordhøyt nivå.

Hvorfor har man ikke nådd målene for uførereformen, og hva må til for å få flere uføre til å bruke den arbeidsevnen de har? Velferd.no har stilt disse spørsmålene til Høyres Heidi Nordby Lunde og Arbeidspartiets Lise Christoffersen, som begge sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS