Annonse
Dag Solstad har ikke sans for el-sparkesykler og internett Foto: Foto: Lise Åserud / NTB

Går til streik med livmora

I et av de mange intervjuene Dag Solstad har gitt i forbindelse med sin 80-årsdag opplyser han at stokken han har med seg bruker han til «å jage ungdommen bort når de kommer med disse elendige sparkesyklene».

Det er også andre han kan tenke seg å bruke stokken mot. Internett for eksempel. Det er bare sorgen. «Det har en ødeleggende innflytelse på samfunnet», sier han til NRK og legger til at det har ført til et forfall i norsk presse.

– Det skyldes ikke bare at journalister er blitt dummere og dummere, men at internett nå er blitt den toneangivende fremtredelsesform for hvordan folk opplever verden, sier han.

Heldigvis er det fortsatt en del som leser bøker og holder liv i forfattere.

Penis på hoppski

Dagens Næringsliv kan avsløre at Stein Erik Hagen fikk en erigert penis i bronse, tredd oppå et par hoppski da han hadde fødselsdag. Gaven kom med hilsenen «Stå på».

Hagen har ikke oversikt over hvor gaven er blitt av. «Det er faktisk en ganske verdifull gjenstand. Det er en kjent kunstner som har laget den. Røkke ville ha den tilbake, vettu».

Men han finner den til slutt. Stor kunst med storslått mening vet Hagen å ta vare på.

Livmora går i streik

Josefine Gjerde (22), annenkandidat for MDG i Hordaland, opplyser til Dagbladet at både hun og livmoren hennes nekter å gå i fødetjeneste for Erna Solberg så lenge ikke hun gjør nok for å stanse klimakrisen og sikre kommende generasjoner en levelig klode.

Hva Erna Solberg konkret må foreta seg for at hun skal sette livmoren i sving, er ikke klart. Det er heller ikke klart om hun vil få fart på livmora om Jonas Gahr Støre blir statsminister.

Sylvi Listhaug (Frp) som har satt egen livmor i sving tre ganger, er sjokkert. «De vil ikke bare ta fra oss bilen, fredagstacoen og sydenreiser, nå skal de gå etter barna våre. Hva skal vi kalle dette? «Babyskam»?

Større bryst med Pfizser

NRK kan fortelle at Emma (17) fikk større bryster etter å ha fått Pfizer-vaksinen. Hun måtte opp en hel BH- størrelse.

Eksperter mener forklaringen kan ligge i hovne lymfeknuter.

Samme det. Det er nok av kvinner som gjerne vil gå opp en størrelse eller to. Og det er både kjapt og gratis å la seg vaksinere framfor å satse på silikon.

Ukens sitater

«Jeg er en gammel mann og er preget av det. Men jeg har en evne til å fortrenge alle problemer. Og det gjør at livet er ganske bra.» (Dagsavisen).

I forbindelse med sin 80-årsdag deler Dag Solstad noe av det livet har lært ham.

 

«Dagen etter valget drar jeg med gutta til Malaga. Da skal jeg ikke gjøre annet enn å drikke meg dritings». (Finansavisen).

Når Mímir Kristjánssoner blitt noenlunde edru, er det rett hjem til Norge der han skal i gang med den røde revolusjonen.

 

«Brasils president Jair Bolsonaro er innlagt på sykehus for å finne grunnen til at han har hatt hikke som har pågått i flere dager». (NTB).

Han tar ikke inn over seg at det er kroppen selv som forsøker å sette en stopper for alt vrøvlet han serverer.

 

«For meg er det en veldig rar ting, det å kle på seg når man skal ut og bade. Det er litt som å ha en bøtte på hodet når du skal ut og kjøre bil.» (Dagsavisen).

Jan Dalchow, regissør av filmen «Naken», filosoferer om bil, bading, bøtter og badebukse.

 

Annonse
Annonse