Annonsørinnhold
Annonsørinnhold
RINGNES GÅRD

Herregården under Norefjell

Ringnes Gård er en annerledes herregård med fokus på familiearrangementer som konfirmasjon, minnestunder, barnedåp og bryllup, kick off, firmafester, sommerfester, julebord, kurs og møter. Et opphold her vil gjestene og kursdeltagerne aldri glemme. Ikke noe annet sted kan du oppleve den ekte «Ringnesfølelsen» som her.

Ringnes-brødrene Ellef og Amund var kjent for sitt samfunnsengasjement, og da Fridtjof Nansen i begynnelsen av 1890-årene la frem sin plan om å utforske polhavet, meldte brødrene Ringnes seg som bidragsytere. Sammen med konsul Heiberg og skipsreder Thomas Fearnley dannet de «Frams rederi», som hjalp til med å gjøre den tre år lange ekspedisjonen til virkelighet. Da «Fram» var vel tilbake i Christiania, var de ikke sene om å støtte Otto Sverdrups nye «Ishavsexpedition». Som takk fikk brødrene og konsul Heiberg oppkalt nyoppdagede land etter seg. Vest for Grønland, og litt nord for Canada finner vi tre større øyer ved navn Ellef Ringnes, Amund Ringnes og Axel Heiberg Island.

Prominente gjester

Brødrene var kjent for sin gjestfrihet, og holdt stadig hus for venner og forretningsforbindelser – ja, endog for polfarere og kongelige. På besøk kom prominente gjester som Polarfarerne Fridtjof Nansen, hans kone Eva, Roald Amundsen og hans betrodde Kaptein Oscar Wisting med sitt mannskap. Ved århundreskiftet kommer det også frem av de gamle gjestebøkene at det var flere kongelige tilreisende til gården. Kong Gustaf V og hustru Sophia hadde tydelig et godt forhold til Ellef og Amund. Kong Haakon VII og Dronning Maud, besøkte gården rundt 1910. Arveprinsen og senere Kong Olav V besøkte også gården ved to senere anledninger, det siste under de olympiske vinterleker i 1952, hvor alpint ble arrangert på Norefjell.

Norefjell

Norefjell er et av Østlandets vakreste fjellområder, et fjellmassiv mellom Eggedal i vest og Krøderen og Hallingdal i øst. Utsikten fra Høgevarde (1459 moh) er formidabel. I klart vær har du utsyn over 40 000 km². Herfra kan du også se Høgronden 185 kilometer unna. Dette skal være det lengste frie siktet i landet sør for polarsirkelen. Ringnes Gård, som ligger like under Norefjell, er bevis på at sentral beliggenhet fint lar seg kombinere med ro og urørt natur.

Maten

Kjøkkenet på Ringnes Gård er i sær-klasse. Her serveres alt fra enkle retter til eksklusiv gourmet og egne ølmenyer. Det er lagt stor vekt på lokale råvarer, fra elg og hjort til bær, sopp og krydder fra området rundt Krøderen. Gode råvarer, gamle tradisjoner, glede og godt øl, er stikkord når menyene presenteres. Til alle arrangementene kan man i samarbeid med den dyktige kokken planlegge måltider og menyer som lages på herre-
gårdskjøkkenet.

Kurs- og konferanser

Ringnes Gård passer ypperlig for kurs- og møtevirksomhet. Eiendommen består av 12 store gjesterom, to hytter, museum med restaurant og teater, kjøkken, pub/bar, velværeavdeling, møte-, kurs- og selskapslokaler, stabbur fra 1600-tallet, og en flott lavvo. Møterommene har ulik kapasitet og ulike fasiliteter. Inkludert i leie av møterom er alltid bruk av peisestua og omvisning i hovedhuset. Hovedhuset er egnet for alle typer selskapeligheter, og har til og med en egen ballsal med plass til opptil 75 personer.