Ledelse

Derfor bør du aldri jobbe fra senga

Publisert Sist oppdatert

Har du noen gang prøvd å jobbe fra senga når du har hjemmekontor? Du kan bygge opp putene til en ryggstøtte, og sette PC-en i fanget, og virkelig kose deg mens du jobber.

Hjemmekontoret blir ofte assosiert med frihet. Du kan jobbe der du vil, ha på deg det du vil, bruke litt lengre tid på frokosten, eller kanskje til og med også bare bli liggende under dyna og gjøre jobben derfra.

Sistnevnte er kanskje vanligere enn man tror. En britisk undersøkelse av 329 ansatte viser at minst én av fem ukentlig bruker minst to timer på sengearbeid. Andre foreslår at så mye som 80 prosent arbeider fra senga i alle fall av og til.

Men uansett hvor fristende det kan være er senga en ganske dårlig substitutt for et kontor, skriver nettstedet Buffer.

Unngå senga

Buffer har samla noen grunner til at man bør unngå å arbeide fra senga, selv om man har hjemmekontor.

1) Soverommet blir ikke lenger avslappende

Avdelingen for Søvn og Søvnbehandling ved Harvard er klare på at man bør ha et designert område som bare er til for søvn, og dette området bør aldri blandes sammen med arbeid. Hvis man holder TV-en, datamaskinen og jobbdokumenter borte fra soverommet styrkes assosiasjonen hjernen har om at soverommet er til for soving, forklarer de.

Sagt med motsatt fortegn, hvis du jobber fra senga så kan du gjøre det vanskelig for deg selv å sove, siden hjernen tror du er på et sted hvor det skal foregå arbeid.

2) Jobb-fritid-balansen

Arbeid fra senga kan viske ut grensene mellom hva som er jobb og hva som er fritid. Dersom man ikke er varsom kan man plutselig innse at man ikke lenger noe sted og trekke seg tilbake til etter jobb. Resultatet er, ifølge Harvard Business Review, en følelse om alltid å være på jobb og ikke kunne slappe av, og det er ikke en balansert livsstil.

Man bør derfor unngå å jobbe fra senga, og ifølge Buffer kan man ta et par enkle grep for å forhindre at det skjer.

  • Hold telefon, datamaskin og annen elektronikk borte fra soverommet. Hvis du ikke har apparatene der, så kan du heller ikke bruke dem i senga.

  • Lag et eget område for hjemmekontoret. Avklar med deg selv hvor hjemmekontoret er, for eksempel på spisebordet. Da skal arbeid skje bare ved spisebordet. Det skaper bedre rammer for deg selv.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS