Ledelse

Marit Hommedal / NTB scanpix

Dette er Karin Hindsbos erstatter

Petter Snare blir Karin Hindsbos etterfølger som direktør for KODE Kunstmuseene i Bergen, for en åremålsperiode på seks år.

Publisert Sist oppdatert

Danske Karin Hindsbo tiltrådte stillingen som direktør ved Nasjonalmuseet 1. juni. Hun forlater direktørstolen i KODE Kunstmuseene i Bergen.

KODE er et av Nordens største museer for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. Museet forvalter nærmere 50.000 gjenstander fordelt på malerier, papirverk, skulptur, installasjoner, video, musikkinstrumenter, møbler, kunsthåndverk og design.

Mandag ble det bekreftet at Petter Snare overtar sjefsrollen i det som er en av norges viktigtse kunstinstitusjoner. Han kommer fra jobben som kemner i Nedre Romerike og er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og har en mastergrad i ledelse fra NHH.

Snare har en variert bakgrunn fra norsk kunst- og kulturliv. Han har blant annet vært styreleder i Bergen Kunsthall, Bergen Assembly og Oslo Kunstforening og styremedlem i en rekke gallerier. I tillegg har han vært forlegger og kurator for flere utstillinger.

– Jeg ser virkelig frem til å lede en av Nordens største og viktigste museumsorganisasjoner i en av Nordens mest interessante kulturbyer. KODE har en fantastisk samling og forvalter en svært sentral del av norsk og internasjonal kunsthistorie, sier Snare i en pressemelding.

Den nye direktøren tiltrer stillingen 1. oktober, for en åremålsperiode på seks år.

– Utrdaisjonelt

Styret i KODE mener å ha gjennomført en grundig prosess for å finne den nye direktøren, og styreleder Henning Warloe er svært fornøyd med valget, ifølge pressemeldingen.

– Vi har funnet en direktør som samlet sett har en ganske unik kompetanse på alle de områdene en direktør har ansvar for. Petter Snare er et godt og kanskje noe utradisjonelt valg, men hans solide erfaring innen juss, økonomi, administrasjon og ledelse kombinert med mange års erfaring fra ulike deler av norsk kunstfelt blir en stor styrke for KODE, sier Warloe.

Powered by Labrador CMS