Ledelse

En erfaren leders råd til nye ledere

– Som ny leder er det ett viktig spørsmål man bør stille seg selv, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet. Se video i artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmålet er: Hva slags leder vil jeg være?

Det var en coach som først spurte Rikke Lind om dette. Lind sier det var et godt spørsmål, som hun ikke hadde tenkt helt igjennom.

Frivillighet eller frykt?

– Hva tror jeg på? Hvem er jeg? Og hvilke verdier har jeg? Ønsker jeg å være en leder som folk frivillig følger fordi de har lyst, fordi de tror på meg, på mine ideer, mine prosjekter og det jeg gjør? Eller ønsker jeg å være en leder der folk følger meg fordi redd for represalier, fryktkultur, redd for å miste jobben, ikke bli likt og så videre.

Selv tok hun et aktivt valg, som hun mener har formet henne som leder. Se videoen her:

En erfaren leder

Rikke Lind har vært generalsekretær i Redningsselskapet siden 2012, og var før dette statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet for arbeiderpartistatsrådene Dag Terje Andersen, Sylvia Brustad og Trond Giske.

Hun er en erfaren leder,som har jobbet på mange store og viktige arenaer og scener – og som liker å snakke selv. I videoen forteller at hun har jobbet bevisst men å bli en bedre lytter.

Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Powered by Labrador CMS