Annonse
Som faglært kokk har man ikke lært om omfanget av bedriftsøkonomi eller en sunn bærekraftig bedrift, sier Even Ramsvik: – Jeg har måttet lære meg dette selv. Jeg har et kjempestort nettverk av næringslivsledere og andre ressurspersoner, og har sugd til meg av deres erfaring som en svamp. Foto: Anne Valeur.
Lederspeilet

Kokken som ga avkall på Michelin-stjernen

– Med restauranten Ylajali fikk jeg på en måte huka av en ambisjon. Ylajali, som kom fra Hamsun-karakteren Ylajali, jobbet jeg knallhardt for, den var mitt største mål. Det var den største anerkjennelsen jeg kunne få, det å drive en restaurant frem til en Michelin-restaurant.

Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her

Even ­Ramsvik (34)

Stilling: Daglig leder i restaurantselskapet Lava

Sivilstatus: Samboer og to barn, en på syv og den yngste på bare ett år.

Bosted: Lille-Tøyen i Oslo.

Oppvekst: Sjøholt utenfor Ålsund.

Karriereglimt: Som trettenåring fikk han jobb i et catering-firma på Sjøholt, og arbeidsuka var hos Arne Brimi. Siden tok det av med restauranten Ylajali, som ble kåret til Norges beste restaurant og belønnet med en Michelin-stjerne. Nå leder han firmaet Lava sammen med kokkene Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen. De driver restaurantene Barsk Burger i Drammen, Smalhans, Hitchiker, Sentralen, Brutus, Gurken Gurken Gurken Gurken, Strand Restaurant, The Golden Chimp og Handwerk i Oslo.

Hobby: Motorsykler. Han har en Triumph boneville 2001, som han har bygd om til Cafè racer. Har også en Triumph speed twin 1957, som står på verksted og som skal tas tak i når tiden er inne.

Even om Even: Ambisiøs eller kompromissløs, i positiv forstand.

Annonse

Even ­Ramsvik (34)

Stilling: Daglig leder i restaurantselskapet Lava

Sivilstatus: Samboer og to barn, en på syv og den yngste på bare ett år.

Bosted: Lille-Tøyen i Oslo.

Oppvekst: Sjøholt utenfor Ålsund.

Karriereglimt: Som trettenåring fikk han jobb i et catering-firma på Sjøholt, og arbeidsuka var hos Arne Brimi. Siden tok det av med restauranten Ylajali, som ble kåret til Norges beste restaurant og belønnet med en Michelin-stjerne. Nå leder han firmaet Lava sammen med kokkene Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen. De driver restaurantene Barsk Burger i Drammen, Smalhans, Hitchiker, Sentralen, Brutus, Gurken Gurken Gurken Gurken, Strand Restaurant, The Golden Chimp og Handwerk i Oslo.

Hobby: Motorsykler. Han har en Triumph boneville 2001, som han har bygd om til Cafè racer. Har også en Triumph speed twin 1957, som står på verksted og som skal tas tak i når tiden er inne.

Even om Even: Ambisiøs eller kompromissløs, i positiv forstand.

Annonse