Ledelse

Økland skal inngå i ledergruppen i divisjon for næringseiendom i Obos.

Telenor-topp skal lede ny «banebrytende» næringsklynge

Publisert Sist oppdatert

Med ambisjoner om å danne et «samlingspunkt og en drivkraft» for innovasjon og konkurransekraft for norsk bygg-, anleggs- og eiendomsnæring, har OBOS og AF Gruppen etablert næringsklyngen Construction City på Ulven i Oslo.

Næringsklyngen er fortsatt i støpeskjeen, men har rukket å inngå samarbeid med Multiconsult ASA, DnB, Norsk Gjenvinning, GK, Sintef og StartupLab. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos har omtalt prosjektet som «internasjonalt banebrytende».

Nå har de også funnet sin daglige leder. Benedicte T.N. Økland (37) tiltrer stillingen 1. september 2018.

Økland er i dag myndighetskontakt i Telenor Norge og har tidligere vært rådgiver for konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj og styresekretær i OBOS.

Hun har også tung politisk bakgrunn; som stabssjef for det tidligere Røsland-byrådet i Oslo i perioden 2013-15, som rådgiver for Høyres Stortingsgruppe innen Transport- og kommunikasjon fra 2009-2013 og som folkevalgt i bystyret i Sandnes og Rogaland fylkesting.

I Telenor har hun hatt en sentral rolle i samspillet mellom selskapet og politiske myndigheter.

Siraj er glad for å få Økland med på laget.

– Benedicte tenker kreativt og offensivt, har stor arbeidskapasitet og vil være en drivende kraft i å utvikle næringsklyngen, han i en pressemelding.

Økland skal inngå i ledergruppen i divisjon for næringseiendom i Obos.

– Dette er et helt unikt prosjekt i Norge, og noe jeg måtte si ja til. Jeg håper jeg kan bidra til at Construction City får realisert innovasjonspotensialet i bransjen gjennom mer kompetanse, utprøving og konkurransekraft, hun.

Powered by Labrador CMS