Ledelse

Louise Kathrine Dedichen under en pressekonferanse i 2015.

Louise K. Dedichen historisk som første kvinne i NATOs militære råd

Louise Kathrine Dedichen ble i statsråd fredag utnevnt som viseadmiral og sjef for militærmisjonen. Hun blir første kvinne i NATOs militære råd.

Publisert Sist oppdatert

Dedichen har vært sjef for Forsvarets høgskole siden 2008 og var i sin tid også den første kvinnelige kontreadmiral.

Som leder for den norske militærmisjonen vil hun tjenestegjøre i Brussel, og hun blir historisk som første kvinne i NATOs militære råd, ifølge Dagbladet.

Dedichen har bakgrunn fra Sjøforsvaret og har blant annet tjenestegjort ved militærmisjonen i Brussel tidligere. Hun har også erfaring fra Forsvarsdepartementet. Dedichen har tjenestegjort ved Forsvarets høgskole siden 2006 – først som sjef for Forsvarets stabsskole, før hun i 2008 ble utnevnt til sjef for Forsvarets skolesenter, som i dag er Forsvarets høgskole.

Louise Kathrine Dedichen tiltrer sin nye beordring ved årsskiftet.

Nye sjefer for Forsvarsstaben og Hæren

Kontreadmiral Elisabeth Natvig ble i statsråd fredag utnevnt til ny sjef for Forsvarsstaben, og generalmajor Eirik Kristoffersen til ny sjef i Hæren.

Elisabeth Natvig har mange års erfaring som ekspedisjonssjef i Forsvarsdepartementet, og kommer fra stillingen som sjef for Planavdelingen i Forsvarsstaben.

Eirik Kristoffersen har lang operativ erfaring, og kommer fra stillingen som sjef i Heimevernet, som han har hatt siden 2017.

Natvig og Kristoffersen trer inn i sine nye stillinger i løpet av høsten.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS