Ledelse

Investor Øystein Stray Spetalen på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen i 2019.

– Erna må gå for korona-håndtering

Investor Øystein Stray Spetalen er ikke nådig med regjeringens pandemiberedskap. Han spår at Solberg må gå som følge av mistillit.

Publisert Sist oppdatert

– Erna Solberg viser mangel på ledersakp, men Solberg-regjeringen har vist total mangel på handlekraft. Jeg tror hun er ferdig som statsminister innen seks måneder.

Det sier investor Øystein Stray Spetalen til Finansavisen.

Den frittalende finansmannen mener det er på ledelse at det har sviktet for statsministeren.

– En god leder tar de rette og ofte upopulære tiltakene tidlig. Korona har vært en varslet katastrofe, sier han til avisen.

Han mener det ikke holder for Solberg å vise til fagfolk eller Helsedirektoratet.

I artikklen vises det til flere eksempler hvor myndighetene har vært forsiktige med tiltak. Dette gjelder blant annet da man lot italiernere få innreise og opphold som turister i Nord-Norge og da man ikke stoppet folk fra å delta på Holmenkollarrangementet.

Spetalen spår et Solberg er borte som statsminister innen seks måneder som følge av spredning av koronaviruset. Han tror opposisjonen vil fremme mistillit for «elendig beredskap og katastrofal håndtering».

Foreslo smittevernplan

Sist vår foreslo opposisjonen på Stortinget å lage en nasjonal handlingsplan for et bedre samordnet smittevern utenfor sykehussektoren. Regjeringen sa nei.

Det skriver VG.

Ingvild Kjerkol (Ap) har merket seg at kommunene synes å håndtere situasjonen svært ulikt. Blant annet har Stavanger på eget initiativ innført forbud mot forsamlinger på over 500 mennesker.

– Det er spesielt viktig at vi handler klart og tydelig - og agerer på samme måte nasjonalt, sier Kjerkol til VG.

Helseminister Bent Høie advarer mot å skape et inntrykk av at det ikke finnes en overordnet plan. En egen beredskapsplan rettet mot lederende personell i helsevesenet ble besluttet innført av regjeringen i fjor.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner har kalt inn til pressekonferanse tirsdag kl 13.30 for å legge frem eventuelle nye tiltak.

Powered by Labrador CMS