Annonse
Ingjerd Schou (V) og Høyre tar tilbake plassen i Stortingets presidentskap etter at Venstres Abid Raja gikk inn i regjeringen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix      

Ingjerd Schou (H) valgt som ny visepresident etter Abid Raja

Det betyr at Høyre tar tilbake plassen i presidentskapet etter at partiet overlot den til Venstre og Abid Raja i forrige periode.

– Det er naturlig at plassen tilfaller Høyre igjen. Det har hele tiden vært Høyres posisjon, men vi ga den til Venstre etter forhandlinger i 2017. Men nå er tiden er nå inne for å ta plassen tilbake, det er vi svært glade for, og det gjenspeiler folkets vilje i valg, sier Schou til NTB.

– Høyre får med dette to medlemmer igjen, og med det blir kjønnssammensetningen i representantskapet også balansert igjen, påpeker Schou.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen er i dag Høyres andre medlem i komiteen.

Schou ble enstemmig valgt av Stortinget torsdag formiddag. Schou satt også i presidentskapet i forrige stortingsperiode. 65-åringen fortsetter også som medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, som medlem av Høyres gruppestyre og som Stortingets delegasjonsleder til Europarådet.

Annonse
Annonse