Ledelse

FORNØYD: Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, er fornøyd med nyansettelsene.

Innovasjon Norge henter to nye ledere

Ingelin Drøpping fra Kongsberg Gruppen og Helle Øverbye fra NHST Media Group begynner begge i Innovasjon Norge.

Publisert Sist oppdatert

Ingelin Drøpping er ansatt som ny divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling, mens Helle Øverbye blir stabsdirektør for mennesker og teknologi.

– Vi får med oss ledere med solid erfaring fra næringslivet i en tid da vårt samfunnsoppdrag oppleves som viktigere enn noensinne, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Ny ledergruppe

Innovasjon Norge omorganiserte virksomheten høsten 2019. Da ble ledergruppen redusert fra 13 til åtte medlemmer. I fire av stillingene ble ledere konstituert, og stillingene ble utlyst i midten av mars.

Vigdis Harsvik er konstituert som divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling til Drøpping tiltrer, og går tilbake til jobben som direktør for Innovasjon Norge Trøndelag.

Anette Matre har vært konstituert som stabsdirektør for mennesker og teknologi, og slutter etter eget ønske 31. mai.

Foto NY JOBB: Helle Øverbye er ny direktør for mennesker og teknologi i Innovasjon Norge. (Foto: Schibsted)

En bærebjelke for næringsutvikling i hele landet

– Det er få steder det virker mer meningsfylt for meg å jobbe nå, enn i Innovasjon Norge, sier Helle Øverbye.

Som stabsdirektør for mennesker og teknologi vil Øverbye få et hovedansvar for å digitalisere kundekontakten og øke takten i digitaliseringsprosessene internt.

– Øverbye har gjennom sitt yrkesliv jobbet i skjæringspunktet mellom mennesker og teknologi. Hun har ledererfaring fra noen av Norges fremste kunnskaps- og teknologibedrifter og dyp kunnskap om hvordan teknologi påvirker forretningsmodeller, arbeidsprosesser og markeder, sier Håkon Haugli.

Foto Ingelin Drøpping er ny direktør for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge. (Foto: Einar Aslaksen)

Vil bidra til et mangfoldig næringsliv

Som divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling får Ingelin Drøpping ansvar for Innovasjon Norges største kunderettede divisjon, med kontorene over hele Norge.

– Jeg har et stort engasjement for Innovasjon Norges mandat og for meg er dette en fantastisk mulighet til å jobbe i et kompetent miljø hvor jeg har relevant erfaring og kan bidra til felleskapet. Produktutvikling og kommersialisering har vært viktig i hele min industrielle karriere. Jeg gleder meg til å kunne jobbe videre med dette for mangfoldet i norsk næringsliv, sier Drøpping.

Haugli i Innovasjon Norge er fornøyd med å få henne på laget.

– Drøpping har mange års toppledererfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv. Hun har hatt ansvar for innovasjon i etablert næringsliv og i oppstartsbedrifter. Dette er svært viktig erfaring, sier Håkon Haugli.

Powered by Labrador CMS