Annonse
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Navn i uken
Olaug Bollestad

Sommervikar med Instagramkonto

NAVN I UKEN | Nå er det henne som skal svare på alle spørsmålene om reiser, breddefotball, smittevern og «grønne vs røde land».

Og hun ligger ikke på latsiden. I tillegg til å informere og forsvare myndighetenes nye reiseråd, har Olaug Bollestad også lagt seg ut med Geir Pollestad – Senterpartiets næringspolitiske talsperson – om jordvern.

Pollestad fyrte seg opp da Bollestad oppfordret lokalpolitikere rundt om i landet til å verne mer av landbruksjorda.

Landbruksminister Bollestad har også rukket å få sauebønder og reineiere på nakken i sommer, da hun – etter deres oppfatning – er alt for streng med å tillate jakt på ulv og bjørn som tar beitedyr.

Og da hun som sommervikar for Bent Høie og de andre korona-ministrene rådet folk til ikke å reise på utenlandsferie selv om flere land ble «grønne», ble beskyldt for å pålegge folk «reiseskam».

Bollestad er også blitt en medieyndling helt på egenhånd, gjennom sin fargerike og upretensiøse Instagram-konto, der hun deler bilder av seg selv og ektemannen i særdeles hverdagslige posisjoner og situasjoner. Det blir så folkelig at onde tunger mistenker henne for å ha mottatt profesjonell hjelp …

Uansett, Olaug Bollestad får så mange følgere på sin @olaugjohanna-konto at skarpskodde PR-eksperter bøyer seg i støvet av beundring.

Olaug Vervik Bollestad (59) er så Rogaland som det går an. Født og oppvokst på Strand i Ryfylket, med yrkeskarriere som sykepleier i Stavanger og politisk karriere som lokalpolitiker og siden ordfører i Gjesdal på Høg-Gjæren.

I 2008 ble hun valgt til leder i Rogaland KrF, og i 2015 rykket hun opp på det nasjonale lederplanet som nestleder i partiet.

Hun kom inn på Stortinget i 2013, og er en av ganske få i KrFs nåværende stortingsgruppe som tydelig har varslet at hun tar gjenvalg i 2021.

Olaug Bollestad er også en politiker som vet å spille spillet. Under lederstriden mellom Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad – da Hareide ville dra partiet til venstre i politikken – sto Bollestad midt i striden.

Da hennes eget fylkeslag i Rogaland skulle stemme over retningsvei og sende kandidater til det avgjørende landsmøtet, valgte de en «vinneren tar alt-strategi», som gjorde at fylket sendte nesten bare Ropstad-tilhengere til landsmøtet.

Det var i strid med partiledelsens råd i forkant, der man hadde oppfordret til å sende et representativt antall som forholdsmessig representerte stemningen i salen.

Det mener mange avgjorde hele veivalget i Ropstad favør. Bollestad selv støttet Ropstad, og det var en følelsesladet Bollestad som avkreftet beskyldninger om illojalitet etter det dramatiske årsmøtet.

Etter at han tapte retningsvalget gikk som kjent Hareide umiddelbart av som partileder. Da steppet Olaug Bollestad opp som ledervikar fram til Ropstad kunne velges av landsmøtet.

Og nå er hun jammen vikar igjen. For nesten hele regjeringen.

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse