Annonse
Jørgen C. Arentz Rostrup får ansvaret for Asia. Foto: Telenor
Karrieresteg

Telenor samler Asia under en leder

Tidligere finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup blir ny leder for Asia 1. mai 2020, og Tone Hegland Bachke overtar etter ham.

–Asia fortsetter å være en vekstmotor for Telenor Group. Utviklingen i Asia har gjort at modenhetsnivået i de ulike markedene har blitt likere, og det er derfor ikke lenger naturlig å dele den asiatiske virksomheten våre i to enheter. Ved å forene disse markedene til én asiatisk enhet og bygge en sterkere tilstedeværelse i Asia, er vi bedre rustet til å fullt ut realisere potensialet i hele regionen og gripe muligheter for vekst, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor ASA.

Rostrup skal etablere en hub i Singapore for den asiatiske virksomheten

–Jeg ser et stort potensial i å samle de asiatiske enhetene til ett sterkt miljø med mandat til å utforske potensialet i markedene våre, og å være aktivt engasjert i forretningsmiljøene i regionen. Jeg ser frem til å jobbe sammen med organisasjonene i Asia og fortsette reisen med å skape verdier og vekst, sier Jørgen C. Arentz Rostrup.

Rostrup vil ha base i Singapore og vil jobbe aktivt med lederne i de fem Telenor-selskapene i Asia. Som leder for Asia vil han rapportere direkte til konsernsjefen i Telenor ASA og fortsette som en del av konsernledelsen.

Ny finansdirektør

– Tone er en sterk og resultatorientert leder. Med sin brede erfaring fra finansiell ledelse i ulike bransjer og toppledelse i et internasjonalt selskap, passer hun perfekt i rollen som vår nye finansdirektør. Jeg ser fram til å ha Tones engasjement og kunnskap inn i Telenors konsernledelse, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor ASA.

Telenor oppgir å ha hatt en grundig intern og ekstern prosess for å finne den riktige kandidaten til rollen. Bachke har tidligere hatt ulike finansdirektørstillinger, inkludert finansdirektør i Kistefos samt administrerende direktør i Implenia Norge. Siden september 2018 har hun vært leder for Group Treasury i Telenor. Bachke er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Som finansdirektør i konsernet vil Bachke bli en del av Telenors konsernledelse og rapportere til Sigve Brekke.

Tone H. Bachke blir finansdirektør i Telenor ASA. Foto: Telenor.

– Ved å ha fokus på vekst, modernisering og effektivitet har Telenor i dag et solid finansielt fundament, og selskapet er et av de best posisjonerte globale telekomselskapene. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven og til å bli en sterk bidragsyter i den videre utviklingen av Telenor, sier Tone Bachke.

Bachke vil ha sin base ved Telenor-konsernets hovedkvarter på Fornebu. Telenor har nå satt i gang prosessen med å rekruttere hennes erstatter som leder for Group Treasury.

Annonse
Annonse