Ledelse

Når ikke kandidaten kan vises rundt i lokalene, fortell mer om arbeidsmiljøet under intervjuet og vis gjerne fram bilder eller film for å gi kandidaten et bilde av hvordan det er å jobbe der, anbefaler ekspertene.

4 tips for å lykkes med digital rekruttering

Digital rekruttering krever litt ekstra av de som skal ansette, ifølge rekrutteringsekspertene Dagens Perspektiv har snakket med.

Publisert Sist oppdatert

Når myndighetene fraråder oss å møtes fysisk kan det være en utfordring å rekruttere nye ansatte. Er det forsvarlig å gi jobben til et menneske man ikke har truffet, annet enn via en dataskjerm?

Dagens Perspektiv har snakket med Åsta Braathen i rekrutteringsbyrået Hodejegerne, Helene Tronstad Moe som underviser i rekruttering ved Høyskolen Kristiania og Martin Halvorsen, som er leder for Talent Management i Multiconsult.

Her har vi samlet noen av deres tips til hvordan man lykkes med helt eller delvis digitale rekrutteringsprosesser:

4 tips for digital rekruttering

  1. Suppler intervjuet med andre vurderingsformer, som caseoppgaver, personlighetstester, evnetester eller tester av konkrete ferdigheter kandidaten vil trenge i stillingen.

  2. Ta en ekstra telefon. Følg opp kandidaten etter intervjuet for å lodde stemningen og høre hva de sitter igjen med og om det er noe mer de lurer på.

  3. Gi et inntrykk av arbeidsplassen. Når ikke kandidaten kan vises rundt i lokalene, fortell mer om arbeidsmiljøet under intervjuet og vis gjerne fram bilder eller film for å gi kandidaten et bilde av hvordan det er å jobbe der.

  4. En ekstra skjermprat til slutt. Rekrutterer du heldigitalt, la gjerne nærmeste leder ta en skjermprat på tomannshånd med kandidaten før endelig beslutning, som en ekstra trygghet for begge parter.

Dagens Perspektiv har i en serie artikler sett nærmere på hvordan man lykkes med digital rekruttering. Les også:

Powered by Labrador CMS