Ledelse

Lærte ikke av feil

Entreprenører som driver med innovasjon er lite mottagelige for negative tilbakemeldinger, viser en ny studie.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere forskning har vist at entreprenører typisk er overoptimistiske på vegne av egne oppstart-prosjekter, og at dette virker hemmende på hva de faktisk får til.

Mario Daniele Amore fra Copenhagen Business School har sammen med Orsola Garofalo og Victor Martin-Sanchez analysert hvordan generell optimisme påvirker entreprenørers forventninger når de får negative tilbakemeldinger på det de driver med.

Deretter har de sett nærmere på forholdet mellom optimisme og i hvilken grad innovasjon lykkes.

Forskerne har studert unike bedriftsdata. I tillegg har de gjort et laboratorium-eksperiment der 205 entreprenører deltok.

Funnene de har gjort viser at generell optimisme var negativt assosiert med det å justere egne holdninger i tråd med negative tilbakemeldinger man får.

Forskerne skriver i en presentasjon av artikkelen at de også finner at den gjenomgående optimismen trigger et avvik mellom det de omtaler som innovasjon-input og innovasjon-output, noe som reduserer innovasjonsevnen.

Funnene er omtalt i artikkelen «Failing to Learn from Failure: How Optimism Impedes Entrepreneurial Innovation» i tidsskriftet Organizaton Science.

Powered by Labrador CMS