Ledelse

Sjefen for Haukeland sykehus i Bergen, Stener Kvinnsland, har 29 i ledergruppen og har ansvaret for 500 ledere.

29 ledere i ledergruppen

Sjefen for Haukeland sykehus i Bergen, Stener Kvinnsland, går i motsatt retning av politidirektør Odd Reidar Humlegård, som rydder opp for å få mer oversikt. Med 29 i ledergruppen, og med ansvaret for 500 ledere, føler Kvinnsland at han kommer tettere på lederskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Når jeg har 500 ledere så må jeg legge mye arbeid ned i dem. På denne måten har jeg kommet tettere på lederskapet. Møtene er nok en av årsakene til at jeg har overlevd, sier han til Dagens Næringsliv.

Til daglig holder han styr på 30 fagforeninger og 30 ulike profesjoner. Nøkkelen er at alle forstår rollene sine, mener han.

Det er uvanlig å ha en så stor ledergruppe. Der politidirektør Humlegård bygger ned for å skaffe seg mer oversikt, styrer Kvinnsland gjennom delegering og tillit, hevder professor Anne Karin LIndahl ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS