Ledelse

7 tegn på grådighet

Hvordan kjenne igjen ukontrollert grådighet? Manfred Kets de Vries, professor i ledelse ved INSEAD, viser til syv faresignaler.

Publisert Sist oppdatert

Professor Kets de Vries har i årenes løp vært i kontakt med noen ledere som har lidd av det han rett og slett omtaler som grådighetssyndromet, og erfaringen er at de som endrer seg gjør det i møtet med konsekvensene av noen av de tåpelige beslutningene de har tatt. Ofte er det helsemessige tilbakeslag eller alvorlige mellommenneskelige problemer som får dem til å ta et oppgjør med sin egen grådighet, skriver professoren i et blogginnlegg hos INSEAD Insight. Kanskje må de også igjennom en indre reise, hvor de med hjelp fra fagfolk jobber med kildene til grådigheten, som hos noen kan ligge gjemt i barndommen.

Kanskje er det grådighet som ligger bak en del av pengeplasseringene i skatteparadiser som avsløres i disse dager, men grådighet er ingen ny oppfinnelse. Grådigheten har fulgt oss mennesker siden tidenes morgen, og det er en tosidig affære, minner professoren om. På den ene siden kan grådighet være en motor for økonomisk vekst og personlig utvikling. På den andre siden kan ukontrollert grådighet gjøre stor skade, både i samfunnet og for mennesker personlig.

Hva er så tegnene på ukontrollert grådighet? Ifølge Kets de Vries er dette syv faresignaler:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS