Ledelse

Å kaste seg over oppgaver så raskt som mulig kan være like uheldig som å utsette

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. Dette skriver BBC Worklife, med henvisning til forskning gjort av psykologiprofessor David Rosenbaum ved University of California.

Der en person som har en kronisk tendens til å utsette ting vil la innboksen full av e-post ligge til dagen etter, vil hans eller hennes motsats kaste seg over posten og respondere på alt på morgenen.

Selv om mesteparten av e-posten er lite viktig, så vil de ha meldingene ut av verden.

I noen tilfeller kan dette bety at de «tappes» for energi de kanskje ville ha trengt for en viktigere oppgave, ifølge Rosenbaum.

Professoren sier til BBC at en av årsakene til at folk gjør dette, er at det er vanskelig å motstå fristelsen til å høste lavthengende frukt; oppgaver som kan gjøres unna raskt.

Resonnementet er gjerne: Hvis jeg får unna dette på fem minutter å, så har jeg en ting mindre å tenke på.

Det er en tendens alle kan ha, men personlighetstrekk som ansvarsbevissthet, ønsket om å «please» andre og mye energi kan predikere denne typen adferd, ifølge Rosenbaum.

En av ulempene med å kaste seg over oppgaver for raskt, er ifølge professoren at sannsynligheten for å være unøyaktig og ufullstendig øker.

Det å være rask har selvfølgelig positive sider, men han mener at det er viktig at man er kjapp bare når det er fornuftig.

Noe av moralen er at det gjelder å lære seg at det kan være ok å legge trivielle ting til side, fordi de krever mindre energi enn viktigere oppgaver. Dermed kan det være bedre å ta seg av de trivielle tingene senere på dagen.

Powered by Labrador CMS