Ledelse

Svein Stølen er som ny rektor ved Universitetet i Oslo opptatt av å bidra til å utvikle samfunnet, og ønsker å knytte enda tettere bånd til næringsliv, forvaltning, Oslo universitetssykehus, kulturlivet, skoleverket og andre relevante parter i samfunnet.

Aldri vært beskjeden

Da den nye rektoren holdt tale for de nye studentene under immatrikuleringen, hadde han fire råd til dem. Tre ganske vanlige: Ha ambisjoner, være nysgjerrig og reis på utveksling. Det siste var: Vær snill.

Publisert Sist oppdatert

Ved høytidelige seremonier bærer han kjede og hermelinkappe, men da jeg møter ham i den staselige gamle professorboligen like bak universitetet i Oslo sentrum, priser han en av de siste sommerdagene i skjorteermene.

Svein Stølen er så avgjort en mann av i dag. Det viser han allerede tidlig i intervjuet. Jeg spør ham om hva han gjorde på sin aller første arbeidsdag som rektor, den 1. august, og han sier:

– Det aller første jeg gjorde var å ha et møte om hvordan vi skal jobbe mot seksuell trakassering. Samme dag hadde jeg også et møte om hvordan vi skal sikre det nye livsvitenskapsbygget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS